Toekomstige eigenaar heeft vertrouwen in De Zilvermijn

30 juni 2014

Hierbij stellen wij u voor aan De heer Hoeksema, een van de eerste kopers van een unit van de Zilvermijn Purmerend. Wegens ruimtegebrek en zijn liefde voor zijn hobby auto is hij op zoek gegaan naar een oplossing voor stalling en meer ruimte. Na een aantal vestigingen van de Zilvermijn te hebben bekeken en erg tevreden te zijn met de strakke, moderne uitstraling en de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is hij overgaan tot aanschaf van de unit.

Waarom de heer Hoeksema zo snel een unit heeft aangeschaft en niet heeft gewacht tot er meer units verkocht zijn? ‘Het is van belang dat er vertrouwen wordt gegeven aan de projectontwikkelaar. Als iedereen twijfelt of aarzelt dan gebeurt er natuurlijk helemaal niks. Mocht het project niet doorgaan dan staat het geld veilig op de derde rekening van de notaris en krijg ik het geld weer terug’, aldus de heer Hoeksema.

Waarborgsom bij de notaris
De waarborgsom wordt op de derdenrekening van de notaris gestort. Derdenrekeningen worden gebruikt om namens cliënten bedragen te incasseren, of om tijdelijk de bedragen veilig te stellen. De Wet op het Notarisambt verplicht deze beroepsgroep gelden van cliënten die zij tijdelijk onder zich hebben op een aparte rekening te zetten. Doel is deze gelden gescheiden te houden van het kantoorvermogen van de notaris ter bescherming van oneigenlijk gebruik of faillissement. De notaris mag de derdengeldenrekening alleen gebruiken voor geldstromen waar hij direct bij betrokken is. Hij moet dus werkzaamheden hebben verricht voor derden waaruit een betalingsverplichting volgt van de ene partij aan de andere partij. De meest voorkomende werkzaamheden van de notaris zijn de transporten van registergoed. De koper dient de koopsom of waarborgsom te storten op de derdenrekening van de notaris waarna deze de akte doet passeren. Nadat de eigendomsoverdracht in het Kadaster geregistreerd is, zal de notaris de koopsom doorstorten naar de verkoper.